Известие

Collapse
No announcement yet.

Шум в главата на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Шум в главата на 156

Здравейте !
    Ако някой може да ми обясни следното ще съм му много благодарен,та значи обиколихме с брат ми София и Варна с цел закупуване на 156 и при всички бензинови двигатели (1.6 ,1.8 ,2.0) които пробвахме се чува странен шум от главата, работи като като " дизел" на тихи обороти според мен не е шум от повдигачите, и въпроса ми е откъде е този шум, нормално ли ,защото започнах да го приемам за нормално след като го чух при около десетина двигателя.
    Алфа 156 2.0 98г.-Ex , Алфа 33 1.7 8v-Ex
    Alfa 159 2.4 jtdm

Нормално е ако до 5-6 сек утихне.
    sigpic Alfasud/156 1.8ex
    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

фазовия вариатор на смукателния вал, много вероятно
      '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
      '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
      '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от Galeano
        Нормално е ако до 5-6 сек утихне.
        абе то утихва силното след 3-4 сек. Но при всички си има едно леко доловимо "дизелче"....докато свикнеш е странно (особено при предишна японска кола), после......
        Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Периодично може да покарваш някое дизелче за да си пренастройваш слуховия апарат и да не те тревожат подобни шумове

Дгуг вариант е усилване на музиката Един познат майстор така лекува дребните шумове
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Потърси в търсачката на форума,има много изписано по този въпрос,т.е. за вариатора
            2011 Giulietta MA-ex
            1995 155 1.8 TS 8V
            2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

Благодаря на всички, които ми отговориха.И все пак да запитам ако не се предприеме нещо за отстраняване на въпросния шум от вариатора какви ще са последиците?
              Alfa 159 2.4 jtdm

Comment

Ами при мен последиците са дълго и безаварйно шофиране,
                sigpic Alfasud/156 1.8ex
                156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Здравейте !
                  Благодаря за отговорите още веднъж.Проблема с вариатора се състои в това че в нашия град- Шумен, никой не е чувал за вариатор и поради тази причина попитах за последствията ако не се отстрани шума.Ако някой може да обясни какви са стъпките за смяна на ремонтния комлект на вариатора ще е супер защото имам приятел достатъчно грамотен монтьор но и той не е чувал за подобно нещо. Ще съм благодарен ако някой сподели добър сервиз във Варна или София където могат да поставят газов инжекцион на 156,ако оставите и тел. за връзка с подобен сервиз ще сте супер.Чао засега.
                  П.С. Май забравих да спомена че брат ми вече е един щастлив собственик на 156.
                  Alfa 159 2.4 jtdm

Comment

Първоначално публикувано от vencialfa
                    Здравейте !
                    Благодаря за отговорите още веднъж.Проблема с вариатора се състои в това че в нашия град- Шумен, никой не е чувал за вариатор и поради тази причина попитах за последствията ако не се отстрани шума.Ако някой може да обясни какви са стъпките за смяна на ремонтния комлект на вариатора ще е супер защото имам приятел достатъчно грамотен монтьор но и той не е чувал за подобно нещо. Ще съм благодарен ако някой сподели добър сервиз във Варна или София където могат да поставят газов инжекцион на 156,ако оставите и тел. за връзка с подобен сервиз ще сте супер.Чао засега.
                    П.С. Май забравих да спомена че брат ми вече е един щастлив собственик на 156.
                    да е честита на брат ти
                    относно вариатора те съветвам да си купиш направо нов, верно струва към 250-300 лева, но после няма да имаш ядове
                    относно смяната му се разрови из форума да прочетеш, но е добре да се направи заедно със смяната на ангренажният ремък, защото за смяната му се сваля самият ремък
                    също така ако потърсиш из форума, ще прочетеш че зацепването на ангренажният ремък се прави със специализиран инструмент, който имат малко сервизи
                    и във връзка с всичко това аз бих ти препоръчал бакскар в Варна

Comment

Working...
                    X